2011. március 18., péntek

Zellerkrémleves almával vagy almaleves zellerrel?

Nem tudtam eldönteni.
Imádom az almát és a zellert egymással, salátákba szívesen teszem. A leveses verzión már gondolkodom egy ideje, de még nem volt merszem kipróbálni. Eddig.
Hozzávalók:
1 zeller
2 közepes alma

méz
fél kk fahéj
1 csipet tárkony
2 marék reszelt tészta
3 dl tej
1 tk étkezési keményítő.

Az almát és a zellert meghámozom, felaprítom és egy fél fazék vízben felteszem főzni. Mikor megpuhultak, összeturmixolom. A tejet a keményítővel elkeverem, hozzáadom a turmixhoz és felforralom. Közben ízesítem a levest: beleteszem a fahéjt, a tárkonyt és a sót. Végül belefőzöm a reszelt tésztát. A mézet csak akkor adom hozzá, amikor már kezd hűlni a leves. Ugyanis a mézben lévő értékes vitaminok hő hatására (kb 60 fok felett) tönkremennek. Levesbetétnek pirított kalács is jó hozzá.
Nagyon érdekes, egyszerre érződik az alma, zeller, a sós és az édes íz. Mind elfogyott.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése