2011. március 18., péntek

Karfiolos-brokkolis hús


Hozzávalók:
50 dkg brokkoli
50 dkg karfiol
4 dl tej
10 dkg tömlős sajt
1 tk étkezési keményítő
1 vöröshagyma
30 dkg darált hús
2 ek hámozott mandula
20 dkg reszelt sajt
fél bögre bulgur
olaj
szerecsendió


A karfiolt és a brokkolit félig megfőzöm sós vízben, majd leszűröm.
A hagymát kevés olajon üvegesre pirítom, beleteszem a darált húst, sózom, kevés vizet öntök rá és fedő alatt puhára párolom. Mikor elfőtte a vizet, leveszem a gázról. A bulgurt dupla mennyiségű vízben megfőzöm.
A keményítőt elkeverem 1 dl vízzel, majd beleöntöm a felforralt tejbe és 2 percig állandó keverés mellett főzöm. Beledolgozom a tömlős sajtot, sózom, szerecsendiót teszek hozzá. Egy tálban összekeverem a zöldségeket a hússal, bulgurral, majd a masszával és egy kivajazott sütőtálba teszem. A tetejét megszórom a reszelt sajttal, majd rászórom a mandulát. Sütőben 200 fokon kb 45 percig sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése