2011. március 22., kedd

Rántott hús sütőben


Kipróbáltam és működik. A húst 150 fokos sütőbe tettem- előtte kicsit megcsapkodtam olajjal-, és lefóliáztam. Ez utólag kiderült felesleges óvintézkedés volt, mert így kb 2 óra alatt lett kész a hús, pedig már a végén emeltem a hőfokon. A fóliát fél óra múlva leszedtem, és mindkét oldalt pirosra sütöttem. Szóval legközelebb 170 fokos sütőbe teszem és nem fóliázom.
Itt véget is ért számomra a hagyományos, olajban sült rántott hús készítése. Ezentúl csak sütőben, mert: egészségesebb, nem tocsog az olajban (sajnos mostanában egy szelet rántott hús is elég volt, hogy begörcsöljön az epém) nincs égett olaj és szaga.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése