Nagymamámtól örökölt recept, nálam ez a meggyes sütik királynője.
Csak friss meggyből vagy fagyasztottból készítem, szerintem befőttből nem az igazi.
5 tojás sárgáját, 9 dkg vajat, 4 ek porcukrot, 1 bio citrom reszelt héját elkeverek, majd hozzáadok 9 ek tejbe áztatott 3 dkg élesztőt (a 4 ek cukorból az élesztős tejbe is teszek kicsit), végül 26 dkg lisztet. Elkeverem fakanállal, 2 órát pihentetem.
A tésztát a nagy gáztepsire öntöm -a tepsire sütőpapírt teszek előtte- és a kezemmel szétnyomogatom. Elég vékony lesz, nem kell megijedni tőle. A tésztára zsemlemorzsát szórok, majd a kimagozott meggyet. Félig megsütöm, majd a tetejére kenem az 5 tojásfehérjéből (ha véletlenül van kimaradva tojásfehérjém, akkor még azt is hozzáteszem, minél habosabban szeretem) és 25 dkg porcukorból vert habot és visszateszem sütni.
Csak friss meggyből vagy fagyasztottból készítem, szerintem befőttből nem az igazi.
5 tojás sárgáját, 9 dkg vajat, 4 ek porcukrot, 1 bio citrom reszelt héját elkeverek, majd hozzáadok 9 ek tejbe áztatott 3 dkg élesztőt (a 4 ek cukorból az élesztős tejbe is teszek kicsit), végül 26 dkg lisztet. Elkeverem fakanállal, 2 órát pihentetem.
A tésztát a nagy gáztepsire öntöm -a tepsire sütőpapírt teszek előtte- és a kezemmel szétnyomogatom. Elég vékony lesz, nem kell megijedni tőle. A tésztára zsemlemorzsát szórok, majd a kimagozott meggyet. Félig megsütöm, majd a tetejére kenem az 5 tojásfehérjéből (ha véletlenül van kimaradva tojásfehérjém, akkor még azt is hozzáteszem, minél habosabban szeretem) és 25 dkg porcukorból vert habot és visszateszem sütni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése