2011. augusztus 16., kedd

Tejszínes csirkaprólék leves



Kicsit leálltam a blogolással, mert a lakásunk romokban, éppen felújítunk. Úgy tervezem ami nyáron elmaradt, azt majd ősszel pótlom. Egy nagy halom anyagot vettem, alig várom, hogy belefogjak a táskák varrásba. A szappankészítéssel is kacérkodom. Nem is sorolom tovább. Viszont most megint étellel jövök, mert főzni muszáj.

Már kezdtem unni a hagyományos húsleveseket (szerintem a gyerekek is), viszont még rengeteg csont és aprólék van a fagyasztóban, így ki kellett találnom valamit a felhasználásukra.
Egy fej hagymát apróra vágtam és kb 10 dkg Flóra margarinban megdinszteltem. Mikor üveges lett, rádobtam kb 2 marék mexikói zöldségkeveréket és a csirke aprólékot. Egy kicsit pároltam, majd kivettem a húst és a zöldségekre 2 ek lisztet szórtam. Gyorsan összekevertem, kicsit hagytam még a tűzön, majd felöntöttem vízzel és visszaraktam a húst. Mikor minden puhára főtt, 2 marék eperlevél tésztát tettem a levesbe és felöntöttem 2 dl tejszínnel. Nagy sikere volt a gyerekeknél.